V centre otvoria 18. ročník Obnoveného stropkovského jarmoku

03.08.2012 Stropkov

Stropkov 2. augusta (TASR) – Tisícky návštevníkov z regiónu i zahraničia očakávajú organizátori 18. ročníka Obnoveného stropkovského jarmoku, ktorý sa uskutoční v uliciach Stropkova v dňoch 3. až 5. augusta.
Vedúci organizačného výboru Ladislav Dubas dnes informoval TASR, že na jarmoku privítajú približne 250 trhovníkov, ktorí tu budú ponúkať svoje výrobky. Mesto však nezabúda na tradície a preto pre návštevníkov pripravilo aj ukážku z práce ľudových remeselníkov.
"Ani tento rok nebude na jarmoku chýbať Ulička remesiel, kde si svoje improvizované dielne rozloží vyše 40 ľudových remeselníkov. Okrem predaja výrobkov budú predvádzať, ako vznikajú a odvážlivci si budú môcť niektoré z týchto činností aj vyskúšať," uviedol Dubas.
Spresnil, že ľudia budú môcť obdivovať výrobky z dreva, skla, keramiky, hliny či prútia. Nebudú chýbať tkané koberce, výrobky z kože a ani medovníky.
Na jarmoku privítajú remeselníkov zo Slovenska, Poľska i Českej republiky. Dubas pripomenul, že mesto sa snaží podporiť zachovávanie tradícií aj tým, že od remeselníkov samospráva nepožaduje peniaze za prenájom trhového miesta.
Program jarmoku sa začína v piatok (3.8.) krátko pred 16. hodinou, kedy bude ulicami mesta prechádzať krojovaný sprievod. Po slávnostnom otvorení sa na pódiu predstavia domáce i pozvané folklórne súbory. Počas piatkového večera bude pódium patriť hudobným skupinám HEX a EMINENT.
V sobotu sa popoludní na pódium vrátia folkloristi a vystriedajú ich kapely Kill'EM ALL a The Backwards. Program sa počas oboch dní končí diskotékou.
Bohatý program je pripravený aj pre najmenších. Okrem hier, súťaží a atrakcií, budú môcť sledovať v piatok divadelné predstavenie rozprávky Cínový vojačik a na druhý deň Blší cirkus. V rámci jarmoku sa uskutočnia aj turnaje vo futbale, šachu a volejbale.
V nedeľu o 19. hodine sa v divadelnej sále začne premiérové predstavenie monodrámy zo života speváčky Edith Piaf pod názvom "Bude mi odpustené, pretože som veľmi milovala..." Výťažok z benefičného vystúpenia bude venovaný na činnosť ZUŠ Františka Veselého v Stropkove.
Počas trvania jarmoku budú v Stropkove platiť dopravné obmedzenia a obchádzky na niektorých miestach budú označené prenosným dopravným značením.
 

Vyberte región